A magyar csapatért imádkoztak közösen a tapolcai szurkolók

Uram légy Te a tizenkettedik játékos!

Keresztesi Balázs, egy dunavarsányi keresztény közösség képviselője és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök kezdeményezése alapján a Lyonban megrendezett Magyarország-Portugália mérkőzés előtt, az UEFA Európa Bajnokságon, Franciaországban, közös imádságon vettek részt magyar szurkolók, melyet nemzetünk összetartozása, és a tornán való eredményes helytállás jegyében mondtak el, kérve ezzel a magyarok Istenének áldását, s támogatva football válogatottunkat a pályán.

Az eseményből kiindulva, hasonló célokkal, Tapolca városunkban is közös imádságot tartottak a csapatunkért, Szakács Péter atya és Dobó Zoltán polgármester vezetésével. Emellett lelkesítették az összegyűlt szurkolókat, szavaikkal sikert, sportszerű helytállást kívántak a magyar focistáknak. Football válogatottunk ugyanis 40 éve nem szerepelt olyan nemzetközi szintű tornán, mint az idei UEFA Európa Bajnokság, melyen egyébként az F csoport mérkőzésein eddig gyönyörűen szerepelt. Most van tehát leginkább szükség nemzeti csapatunk támogatására, melyet az ehhez hasonló rendezvények és események segítenek, s  összekovácsolják a magyar szurkoló közösséget, felébreszti nemzeti összetartozásunkat, melyre a mai zűrzavaros időkben egyre  nagyobb szükségünk van.

Végül az összecsapás eredménye egyébként 3:3-as döntetlen lett a papíron jóval erősebb Portugáliával szemben, amivel csoportelsőként jutottunk az EB legjobb 16-ja közé. Emellett 3 gyönyörű gólt láthattunk nagyjainktól, megmutatva egész Európának, hogy kellő akarattal nagy tetteket hajthatunk végre!

Köszönjük a lelkes szurkolóknak azt az összefogást, amiről az elmúlt hetekben tanúskodtak, nagyszerű hangulat uralkodott, s kívánjunk együtt futball csapatunknak további sikereket a jövőre tekintve, hogy ismét a nagyok között képviseljék nemzetünket! Hajrá Magyarország!

Muzsi Balázs

Névtelen-1

 

Ima a magyar válogatottért

  Istenem, áldalak a lehetőségért, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ezen az Európa-bajnokságon szerepelhet. Add, hogy ez az álom a Te akaratod szerint valósuljon meg. Kövesd minden lépésüket és kérlek, add erődet és bölcsességedet, hogy minden tehetségüket adva tudjanak játszani.

Segíts nekik, ne hagyd magukra őket a meccsek alatt, hogy sportemberhez méltóan tudjanak küzdeni és hogy mindig emelt fővel hagyhassák el a pályát. Légy  Te a tizenkettedik játékos, és vezesd el őket az örök győzelemre!

Ámen.

(Szabó-Molnár Bálint)