Elsőáldozás és Bérmálás

„hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek”
Márk evangéliuma 10.15

 

Gyermekzsivajjal telt meg városunk plébániája több alkalommal a tavasz folyamán. Május 22-én 60 gyermek első alkalommal vehette magához az Oltáriszentséget, május 28-án 84-en részesültek a bérmálás szentségében. Az ünnepi alkalmakat alapos felkészítés előzte meg.

Egyházközségünk fiataljai egész évben a hittanórákon és szentmiséken készültek a szentségek felvételére. Szakács Péter plébános és Dr. Csernai Balázs atya plébánián tartott felkészítőin a leendő elsőáldozók játékos formában mélyíthették el hitbéli ismereteiket, bérmálkozóink filmvetítésen és kiránduláson gazdagodhattak közösségi élményekkel.

Az elsőáldozás alkalmával a gyermekek ünnepi szentmise keretében újították meg keresztségi fogadalmukat és járultak első szentáldozásukhoz. A kislányok és kisfiúk nagy izgalommal, de fegyelmezetten várták a Jézussal való találkozást, a szertartás követően pedig felszabadultan vettek részt családjaikkal együtt a plébánia udvarán rendezett szeretetlakomán.

Bérmálási ünnepségünkre gyönyörű napsütéses időben került sor. A hívekkel megtelt templomban Dr. Márfi Gyula érsek atya szolgáltatta ki a szentséget fiataljaink számára, akik ígéretet tettek Jézus követésére.

A szentségek felvételéhez vezető úton Péter atya és Balázs atya mellett sokan mások is segítették a gyermekeket. Családtagoknak, bérmaszülőknek, plébániánk ifjúsági közösségének és számos segítőnek köszönhető, hogy igazán lélekemelő eseményeken vehettünk részt.

_MG_1179-2

IMG_2615-2

Az eseményről készült videófelvételek az alábbi linkeken megtekinthetőek:

 

Tarsolyné Németh Mária