Hirdetések – Nagyböjt 2019

  1. márc. 2. évközi 8. vasárnap

 

Nagyböjt 2019

  • Március 6-án, Hamvazószerdán elkezdődik a nagyböjti időszak. Hamvazószerdán 17.00-kor tartunk szentmisét. Az esti szentmise keretében lesz a hamu megáldása és a hamvazkodás. (Aki hamvazószerdán nem tud részt venni a szentmisén, a következő vasárnap is hamvazkodhat.)

Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok. E napokon 18-60 éves korig legfeljebb háromszor szabad étkezni, és csak egyszer szabad jóllakni. Húseledelt 14 éves kortól nem szabad fogyasztani. Az év többi péntekje is bűnbánati nap, amikor hústól való tartózkodással, több imádsággal vagy egyéb jócselekedettel emlékezünk meg Krisztus kereszthaláláról.

  • Március 8-án és nagyböjt további péntekjein 16:30-tól keresztutat járunk templomunkban, majd 17.00-tól szentmise következik.
  • Nagyböjt minden hetében hétfőtől csütörtökig az esti szentmise után az egyház hivatalos imádságát, a vesperást imádkozzuk közösen a templomban. A szentmisék előtt 16.30-tól rózsafüzért imádkozunk.
  • Március 9-én, szombaton, az esti szentmise után emlékezünk meg templomunkban elhelyezett emléktáblánál a kommunizmus áldozatairól.

 

Áldott Nagyböjtöt kívánunk!

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.