Nagyboldogasszony Búcsú Tapolca 2017

Búcsúi programjaink:

Augusztus 15. kedden ünnepeljük a Szűzanya mennybevételét, templomunk búcsúját.

8:00 szentmise.

16:00-18:00 Játszóház kicsiknek és nagyoknak: udvari játékok, kézműves foglalkozások gyógynövényekkel, szárnyas oltár,  illatzsákok, teakeverékek, kis körmeneti zászlók készítése. Gyógynövények és készítmények bemutatója, kóstolók, pl. jeges menta- és bodzalimonádé, gyógynövényes pogácsák, és még sok más érdekesség.

Gyűjts előre gyógynövényeket és virágokat, hozd magaddal, s vidd haza Isten áldásával!

18:00 Plébániánk új körmeneti zászlójának megáldása a plébánia udvarán. Ezen a zászlón a mennyekbe felvett Szűzanya és a tapolcai plébániatemplom művészi festménye látható több hagyományos művészi és vallási motívummal övezve. Az újonnan megáldott zászlóval, templomunk Szűzanya szobrával és a gyerekek által készített kis zászlókkal körmenetben vonulunk a templomba az ünnepi szentmisére.

Sok száz éves hagyomány a gyógynövények megáldása Nagyboldogasszony ünnepén. Ezt a hagyományt elevenítjük fel Tapolcán templomunk búcsúja alkalmából.

18:30 ünnepi szentmise búcsúi szentbeszéddel. A szentmise végén áldjuk meg a gyógynövényeket, illatos füveket és virágokat. Mise után: hálaadó szentségimádás, amelynek keretében ünnepélyesen megújítjuk plébániánk felajánlását a Nagyboldogasszonynak. Ünneplésünk lezárásaként gyógyteaház, agapé és beszélgetés a plébánia kertjében. Mindenkit várunk sok szeretettel!

A Búcsú alkalmával kiosztott szentképünkön a most felszentelendő zászló Szűzanya-képe látható, szeretettel küldjük családtagjaiknak, barátaiknak is.

Süteményt, üdítőt szívesen fogadunk az agapéhoz (Aug 15-én 14.00 órától lehet hozni)!

A játszóház alatt a gyerekvigyázás is megoldott.

Lehetőség van könyv és ajándéktárgy vásárlására, melyből befolyt összeggel templomunk felújítását támogathatják.