Szent Miklós püspök a Tapolcai Plébánián járt

Templomunkba látogatott a Mikulás

            Múlt vasárnap különösen vidáman, tele kíváncsisággal érkeztünk meg a 9 órakor kezdődő szentmisére, ugyanis Péter atya előző héten szeretettel hívott mindenkit, hogy együtt várjuk és ünnepeljük Szent Miklós püspököt.

Mise közben kicsik és nagyok közül sokan buzgólkodtunk azon, hogy az idei adventi időszakban is minél több gyermekrajz készüljön egyedülállók vagy kórházban betegeskedők számára. Készültek papírból jóságcsillagok is, amikre a legbátrabbak felírták ígéreteiket, melyeket a karácsonyi készülődés alkalmával tettek.

Mikor már épp a végére értek a gyerekek a felajánlott rajzok és papírcsillagokra írt fogadalmak kitűzésével, kolomp hangjára lettünk figyelmesek. Megérkezett a Mikulás! Elöl a segítői jöttek az ajándékokkal teli kosarakkal, majd Szent Miklós püspök lépkedett lassan, mindenkit köszöntve. Miközben Péter atya üdvözölte és hellyel kínálta messze földről érkezett vendégünket, feltűnt egy mérges fekete Krampusz is és kereste azokat a gyerekeket, akik nem fogadtak szót, de mivel ilyet nem talált, lassan megnyugodott. Beszélgetéssel folytatódott a találkozó, sok érdekességet megtudhattuk, többek között azt is, hogy honnét és hogyan érkezett ma közénk a Mikulás, illetve, hogy igazi-e a szakálla. Nem sokkal később a gyerekeké lett a főszerep: aki verset mondott vagy énekelt, ajándékot kapott: mandarint, mogyorót, csokit és pár kedves szót, dicséretet. Sok bátor jelentkező állt sorba fegyelmezetten, ügyesen és sok aranyos kis előadást hallhattunk. A Krampusz hamarosan belátta, hogy dolga ezen a napon nem lesz, így ő is leült hallgatni a kicsiket. Fényképek is bőven készültek ezen a szép délelőttön, s a gyerekek szívesen időztek még mosolygós vendégünk körül egészen a búcsúzásig.  

Valószínűleg sokunknak eszébe jutott a mai napon pár kedves emlék arról, hogyan készülődtünk mi erre az ünnepre gyermekként, s bár felnőttünk, azóta is minden évben újra készülünk és várjuk, hogy dalokkal, versekkel, apró ajándékokkal együtt ünnepelhessük Myra püspökét.

Köszönet Péter atyának, a hitoktatóknak, és a Plébánia minden dolgozójának, akik munkájukkal hozzájárultak az ünnephez!

Versné Mezey Bori

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.