Egyéb

Házasság hete 2021 – ONLINE

Üzenetek a házasságról

2021. február 7. vasárnaptól naponta 5 perces videókkal jelentkezik a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Iirodája, ahol fiatal és hosszabb időt egymás mellett töltött házaspárok tanúskodnak saját életükből merítve a házasság értékeiről. Gyerekek és a házasság előtt álló fiatalok is vallanak a témáról – hogyan látják ők a felnőttek világát. Többek között Veszprém Város polgármestere és felesége is vállalta a programban való részvételt. A bejátszások a Veszprémi Érsekség Youtube csatornáján, és a Veszprém TV elérhetőségein – Tv-, YouTube- és Facebook-csatorna – keresztül követhetők.

Házasság ünnepe

2021. február 14-én online találkozóra hívja a házaspárokat a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja, ahol együtt ünnepelhetik kapcsolatukat egy ünnepi műsor keretében. A résztvevőket köszönti Dr. Udvardy György veszprémi érsek, és Soltész Miklós államtitkár. A műsorban szerepel Trill Zsolt és felesége Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház művészei, valamint a veszprémi Gyöngyhalász Zenekarból a Búzás házaspár. A szervező Tátrai házaspár lezárja és értékeli a Rendhagyó Randevúk internetes játéksorozatot. A műsor megtekinthető a Veszprémi Érsekség YouTube-csatornáján 16 órától.

A Házasság Hetének záró szentmiséje Veszprémben

2021. február 14-én vasárnap 10 órakor az Árpád-házi Szent Margit templomban lesz a veszprémi programsorozatot lezáró szentmise Dr. Udvardy György veszprémi érsek főcelebrálásával. A szentmise végén a házaspárok megáldására is sor kerül. A szentmisébe a Veszprémi Érsekség YouTube-csatornáján is be lehet kapcsolódni.